Led screen günümüzde sıklıkla kullanıla teknolojiler arasında yer alır. Bir led yongası yapı itibari ile N ve P tipi yarı iletken katmamlar arasına sandviç edilen aktif katman tabakaları ve bunların elektriksel bağlantılarından meydana gelir. Işık yayan diyotlar ilk olarak 1954 yılında bulunmuş ve kullanılmaya başlamıştır. Ledler pek çok farklı alanda rahatlıkla kullanılabilir. Dış ve iç mekanlarda reklam için video wall ekranlarda, dekoratif amaçlı ya da sokak aydınlatmalarında, trafik sinyalizasyon ekranları ve lambalarında, elektronik aletlerdeki uyarı ya da bilgi ışıklarında sıklıkla kullanılır.
Led screen aydınlatma için de kullanılır. Işık gücü açısından sağlamış olduğu verimliliğin yanında uzun ömürlü olması ve tasarruf sağlaması sebebiyle günümüzde aydınlatmalarda tercih edilir. Led içerisinde insan sağlığına zarar veren kurşun, civa, sodyum, argon gibi kimyasal maddeler bulunmaz. Led ürünlerin ortalama ömürleri yaklaşık 50.000 saat üzerindedir. Ledler titreşim ve darbelere karşı dayanıklı olma özellikleri ile dikkat çekerler. Bunun yanında ledler bakım gerektirmeme özelliğine de sahiptir. Led dışında kalan ampuller 1 kw enerji tüketiminde 0,5 kg karbondioksit salınımı yapar. Ancak led aydınlatma ürünlerinin tam bir çevre dostu olması ile dikkat çeker. Led ışıklar ultraviyole ve infrared içermemektedir. Elektromanyetik etkileri olmadığından çevreye radyasyon yaymamaktadır. Ledler civalı ampullerde olduğu gibi ön ısınma durumuna ihtiyaç duymaz. Her açıldıklarında tam parlama konumuna 10 nanosaniye gibi kısa bir sürede geçerler.
Led screen iç ve dış mekanlarda rahatlıkla kullanabilir. Bu ürünler genellikle reklam ve bilgilendirme amaçlı ekranlarda tercih edilir. Led ekranlar özellikle büyük video wall uygulamalarının vazgeçilmezidir. Dış mekan led ekran uygulamalarında gün ışığı altında bile içerikler görünür olacaktır. Günümüzde led ekran dışında kalan hiçbir ekran gün ışığı altında görünür olmaz. Bu özelliği nedeniyle led ekranlar günümüzde daha çok dış ekranlarda kullanılır.
Dış ortam led screen kullanımlarında bakış mesafeleri uzak olacağı için daha büyük pikselli led ekranlar tercih edilir. Günümüzde transparan led ekranlar da bina dış cephelerinde sıklıkla kullanılır. Transparan led ekranlar bina içlerinde yaşam alanlarındaki ışığı kesmezler. Binada yaşayan kişiler transparan led ekranlardan etkilenmezler.
İç mekan led screen için ekran bakış mesafeleri yakınlaşacağı için piksel aralıkları daha küçük olan ekranlar kullanılır. Led ekranların ortalama 100 bin saatlik ömrü vardır. Led ekranlar gün içinde sürekli açık kalsalar bile 11 yıl boyunca herhangi bir sorun yalanmadan kullanılabilirler.
Led screen mikroişlemci yardımı ile çalıştığında mavi, yeşil, kırmızı rengin karışımlarından 16 milyon renk elde edilmesi mümkün olur. Bu ekranların parlaklıklarının istenildiği gibi değiştirilmesi de sağlanabilir. Led ekranlar diğer ışık kaynaklarında olduğu gibi ısı yaymayacaktır. Bizimle iletişime geçerek dilediğiniz led ekran teknolojilerini temin edebilirsiniz.