Led kelimesi İngilizce Light Emitting Diodes teriminin kısaltması olarak karşımıza çıkar. Led ekran yapı bakımından N ve P tipi yarı iletken katmanların arasına sandviç edilmiş olan aktif katman tabakalarından ve bunların elektriksel bağlantılarından meydana gelen elektronik eleman olma özelliğine sahiptir. Işık yayan diyotlar ilk defa 1954 yılında kullanılmaya başlamıştır.
Led ekran iç ve dış mekanlarda reklam amacıyla video wall ekranlarda, sokak aydınlatmalarında ve dekoratif aydınlatmalarda, elektronik aletlerde uyarı ya da bilgi ışıklarında, trafik sinyalizasyon ekranları ve lambalarında sıklıkla kullanılır.
Aydınlatma alanında led, ışık gücü olarak sağlamış olduğu verim yanında uzun ömürlü olması ve %80’e varan tasarruflu olması sebebiyle günümüzde aydınlatmada sıklıkla kullanılır. Ledler klasik ampullere göre %80 tasarruflu ampullere göre ise %50 oranında ekonomik tasarruf sağlama özelliğine sahiptir. Led ürünlerin ömürleri 50 bin saat üzerindedir. Günde yaklaşık 12 saat kullanıldığında 11 yıl kadar sorunsuz bir şekilde kullanılabilir. Ledler daha az enerji kullanarak çok daha fazla ışık sağlama özelliğine sahiptir. -30 ve +55 derece sıcaklık arasında stabil bir şekilde çalışma özelliği bulunur. Ultraviyole ya da infrared içermezler. Elektromanyetik etkileri bulunmaz ve radyasyon yayma problemleri bulunmaz. Ledler diğer civalı ampuller gibi ön ısınmaya ihtiyaç duymazlar. Açıldığı zaman tam parlama konumuna geçmesi yaklaşık 10 nanosaniye kadar sürer.
Led ekran iç ve dış mekanlarda reklam ve bilgilendirme amacıyla kullanılır. Özellikle büyük video wall uygulamalarının vazgeçilmezi olma özelliği bulunur. Dış mekan led ekran uygulamalarında gün ışığında bile görünür olma özelliğine sahiptir. Günümüzde led ekran dışında hiçbir ekran dış ortamlarda güneş ışığı altında görünür olmaz. Bu özelliği nedeniyle Led ekranlar günümüzde dış ortamlarda sıklıkla kullanılır.
Dış ortam led ekran kullanımlarında bakış mesafeleri uzak olacağı için ve bu bakış mesafesinden pikseller görünemeyeceğinden daha büyük pikselli led ekranlar tercih edilir. Firma olarak her zaman ihtiyacınız olan en iyi led ekranlara sahip olmanızı sağlarız. Bunun yanında transparan led ekranlar da günümüzde sıklıkla kullanılır. Bina dış cephelerinde kullanılan transparan led ekranlar bina içinde gerekli olan ışığı kesmezler. Bu sayede binalardaki insanların transparan led ekranlardan etkilenmesi durumu söz konusu olmaz.
Led ekran yaklaşık 100 bin saat ömre sahip olması ile dikkat çeker. Gün boyunca açık olsalar bile 11 yıl boyunca herhangi bir sorun çıkarmadan rahat bir şekilde kullanılmaları mümkün olur. Ledler diğer ışık kaynaklarının tersine yaymış oldukları ışınları tek bir yöne verirler. Bu şekilde aydınlatmada istenen verimlerin alınması mümkün olur.
Led ekran bir mikro işlemci ile çalıştığında mavi, kırmızı ve yeşil rengin karışımından toplam 16 milyon renk elde edilmesi sağlanır. Bunun yanında parlaklığın istendiği gibi değişmesi mümkündür. Firmamız kaliteli ve güvenilir led ekran sistemleri sunar.